Lustrele si candelabrele pentru salile de evenimente sunt o categorie deosebita de corpuri de iluminat, intrucat aceste sali sunt incaperi special concepute pentru a gazdui evenimente precum nunti, botezuri, petreceri de companie, aniversari diverse. Iluminatul destinat salilor de evenimente nu se rezuma doar la partea decorativ-estetica ci si la cea functionala.

Lustrele si candelabrele sunt utilizate cu precadere pentru iluminatul salilor de evenimente tip banchet sau cabaret. Ideale pentru amplasamentele in care participantii servesc masa in cadrul evenimentului, lustrele si candelabrele trebuie sa fie in ton cu decorul salii in cauza. De regula, mesele din cadrul salilor amenajate in stil banchet sau cabaret au forma rotunda, iar scaunele sunt asezate in jurul acestora.

Iluminatul cu lustre si candelabre pentru sali de evenimente de acest gen are doua scopuri:
a)sa permita participantilor vizibilitatea preparatelor, comesenilor si a momentelor majore din cadrul evenimentului;
b)sa permita punerea in valoare a diferitelor momente artistice ale evenimentului precum si de a potenta decorul salii.

Iluminatul salilor de evenimente cu décor clasic
Lustrele si candelabrele pentru salile de evenimente decorate intr-o maniera clasica sunt in general fastuoase, ample si prefer linii curbe. Lumina este calda si echilibrat distribuita. Potrivite pentru acest tip de Sali de evenimente sunt lustra Baron III o piesa in stil baroc, lustrele BolzanoMilano si Livorno – niste modele pompoase, lustra FILTON mai gotica, sau candelabrul Olimpia IX – un model stil secession.

Iluminatul salilor de evenimente moderne
Lustrele si candelabrele pentru salile de evenimente moderne merg in general pe linii simple, culori neutre si accente metalice. Lumina este preponderent rece si distribuita in functie de zonele marcante ale circuitului invitantilor in sala de evenimente. Cateva idei pentru un décor modern ar fi: lustra ALEHANDRO BLACK – o piesa ampla, impresionanta, lustra sferica SFERA 50 un model potrivit spatiilor largi, lustra BOAT BLACK sau lustra DIAMOND GREY cu un aspect trendy si glam.

Iluminatul salilor de evenimente traditionale
Traditional inseamna adeseori rustic. Lustrele si candelabrele pentru salile de evenimente traditionale au in general accesorii de lemn sau care imita diferite esente de lemn si forme tip lumanare, felinar, lampa cu fitil. Potrivite pentru salile de evenimente traditionale sunt: lustra ASTRA cu 3 becuri, pendulul TOFFI JASNY sau lustra KATERINA WHITE.

Iluminatul salilor de evenimente cu décor manifest
Lustrele si candelabrele manifest sunt ideale pentru sali de evenimente manifest, cu personalitate aparte. Aici, designerii pot jongla in voia imaginatiei lor si a benficiarilor ce doresc sa aduca ceva inedit in peisaj. Cateva propuneri de corpuri de iluminat pentru acest tip de sali de evenimente sunt: lustra Blanco – un model avangardist, pendulul Nemo Clear in stil minimalist, lustra SFERA 90 un model elegant, sau lustra EKO in forma de elipsa si cu un aspect natural.

Bineinteles, fiecare sala de evenimente va avea speficul ei. De aceea, va invitam sa consultati echipa magialuminii.ro pentru a alege acele modele care se potrivesc cel mai bine decorului ales.