- 10% discount prin MAGIA10! Afla mai multe

Conditii comerciale

1. DEFINITII SI TERMENI

Magia Luminii – este marca comerciala a NEON LIGHTING SRL, cu sediul in Cluj-Napoca, Str. Paris Nr. 78A, RO6799161, inregistrata sub nr. J12/4533/1994, avand contul IBAN RO55BRDE130SV35044031300 deschis la BRD CLUJ capital social 2000 lei.

Vanzator NEON LIGHTING prin – Magia Luminii sau orice partener din Magia Luminii.

Cumparator – persoana fizica/persoana juridica sau orice alta entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Magia Luminii (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Magia Luminii si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Site – domeniul www.magialuminii.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori/Vanzator cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

 

PRP - Pret Recomandat de Producator - reprezinta pretul de vanzare negociat intre producator si SC NEON LIGHTING SRL . In cazul unei campanii, pretul de vanzare al unui produs este cel mai scazut din ultimele 30 de zile.

 

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Magia Luminii, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

In temeiul Legii, incepând cu data 1 ianuarie 2024 (data punerii pe piata), valoarea Contribuției per Echipament Electric și Electronic pus pe piață, în funcție de categoria în care se încadrează respectivul echipament, este următoarea:

 

Categorii

Contribuție (RON) 2023

Aplicabilă la

Exemple produse
Lista de mai jos nu este exhaustiva

3

Lămpi

3.1.

Tuburi fluorescente

0,95

bucată

Tuburi fluorescente, tuburi spectrale, tuburi UV

3.2.

Becuri fluorescente compacte

0,95

bucată

Becuri economice integrate si neintegrate

3.3.

Becuri HID

0,95

bucată

Becuri HID: cu mercur, cu sodiu, cu halogenuri metalice sau ioduri metalice.

3.4.

Becuri Sodiu joasa presiune

0,95

bucată

 

3.5.

Becuri si tuburi LED

0,7

bucată

Becuri cu LED retrofit

4

Echipamente de mari dimensiuni, având oricare dintre dimensiunile externe mai mare de 50 cm
(exclusiv panouri fotovoltaice)

4.1.1.

Corpuri mari traditionale

2,6

bucată

Corpuri de iluminat > 50 cm, fara LED incastrat (traditionale): casete profesionale, lustre, veioze, aplice, plafoniere, aparate cu lumina de veghe, lumina de siguranta, lanterne etc

4.1.2.

Corpuri mari LED

2,6

bucată

Corpuri de iluminat > 50 cm, cu LED incastrat: casete profesionale, lustre, veioze, aplice, plafoniere, aparate cu lumina de veghe, lumina de siguranta, lanterne etc

4.2.

Echipamente mari sub 2 kg

2,6

bucată

Echipamente > 50 cm: maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat veselă, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, echipamente de reproducere a sunetului sau imaginilor, echipamente muzicale cu excepţia orgilor instalate în lăcaşuri de cult, aparate de tricotat şi ţesut, unităţi centrale de calculator de mari dimensiuni, imprimante de mari dimensiuni, fotocopiatoare, automate cu monede de mari dimensiuni, dispozitive medicale de mari dimensiuni, instrumente de supraveghere şi control de mari dimensiuni, distribuitoare automate de produse şi bancnote de mari dimensiuni, FARA PANOURI FOTOVOLTAICE etc

4.3.

Echipamente mari intre 2 si 4 kg

4,2

bucată

4.4.

Echipamente mari intre 4 si 10 kg

8,5

bucată

4.5.

Echipamente mari intre 10 kg si 50 kg

25

bucată

4.6.

Echipamente mari intre 50 kg si 100 kg

75

bucată

4.7.

Echipamente mari intre 100 si 500 kg

250

bucată

4.8.

Echipamente mari peste 500 kg

780

bucată

5

Echipamente de mici dimensiuni (nicio dimensiune externă mai mare de 50 cm)

5.1.1.

Corpuri mici traditionale

0,8

bucată

Corpuri de iluminat < 50 cm, fara LED incastrat (traditionale): casete profesionale, lustre, veioze, aplice, plafoniere, aparate cu lumina de veghe, lumina de siguranta, lanterne etc

5.1.2.

Corpuri mici LED

0,8

bucată

Corpuri de iluminat < 50 cm, cu LED incastrat: casete profesionale, lustre, veioze, aplice, plafoniere, aparate cu lumina de veghe, lumina de siguranta, lanterne etc

5.2.

Echipamente mici sub 1 kg

0,8

bucată

Echipamente < 50 cm: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, aparate de cusut, cuptoare cu microunde, echipamente de ventilare, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, cuţite electrice, fierbătoare de apă, ceasuri deşteptătoare şi ceasuri de mână, aparate de ras electrice, cântare, aparate pentru îngrijirea părului şi de îngrijire corporală, calculatoare de buzunar, aparate de radio, camere video, aparate video, echipamente de înaltă fidelitate, instrumente muzicale, echipamente de reproducere a sunetului sau imaginilor, jucării electrice şi electronice, echipamente sportive, calculatoare pentru ciclism, scufundare, cros, canotaj etc., detectoare de fum, regulatoare de căldură, termostate, unelte electrice şi electronice de mici dimensiuni, dispozitive medicale de mici dimensiuni, instrumente de supraveghere şi control de mici dimensiuni, distribuitoare automate de produse de mici dimensiuni etc

5.3.

Echipamente mici intre 1 si 2 kg

1,8

bucată

5.4.

Echipamente mici intre 2 si 4 kg

3,5

bucată

5.5.

Echipamante mici peste 4 kg

7,5

bucată

 

Aceste valori nu conțin TVA.

Pentru produsele care suporta taxa verde, valoarea acesteia este inclusa in pretul produselor comercializate de SC NEON LIGHTING SRL.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

OUTLET

Acesta cuprinde :

- vanzari de produse cu mici defecte de prezentare , reambalate/resigilate, uzate moral, iesite din fabricatie si care nu mai pot fi reaprovizionate de la producator 

- vanzari cu pret redus cf art.16 lit f si 17 din OG 99/2000 republicata = vanzari ale produselor care intr-o perioadă de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vandute.

 

NOTA EXPLICATIVA 

Nota explicativa in cazul produselor din categoria Elemente conectica si fixare - Cabluri, tuburi flexibile, jgheaburi metalice, etc . respectiv Cabluri si conductori  

Produsele din categoria mai sus mentionata au exprimat pretul in lei / per ml si se livreaza in functie de specificul produselor : la rola intreaga sau la bucata completa. Produsele care se taie din rola intreaga nu pot fi returnate. 

In cazul in care livrarea se efectueaza in afara de aria de acoperire NEMO EXPRESS se percepe o taxa suplimentara. In cazul comenzilor care contin produse voluminoase electrice ( platbanda, tarusi impamantare, cabluri, paratrasnete, etc) se va proceda la recalcularea taxei de transport in functie de greutatea si volumetria produselor. 

In acest caz, un consultant vanzari NEON-Magia Luminii contacteaza clientul care a efectuat o comanda pentru detalii in ce priveste pretul final al produselor si al transportului.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi livrate la showroom-urile si punctele de livrare Magia Luminii, preturile si rezervarile Bunurilor si/sau Serviciilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la inregistrarea Comenzii de catre Cumparator.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

2.7. Contractul si documentele contractuale vor respecta prevederile din Legea 365/2002 privind comertul electronic respectiv ale HG 1308/2002 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate Magia Luminii isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Magia Luminii. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Magia Luminii (tel.0751.014.355 ), pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Magia Luminii isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. Magia Luminii poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Magia Luminii are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii Magia Luminii.

3.7. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.8 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.9. Tineti cont ca afisajul stocului disponibil se actualizeaza online la 20-30 de minute.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Magia Luminii, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau acorduri de publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Magia Luminii, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Magia Luminii asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Magia Luminii.

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Magia Luminii si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Magia Luminii cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care Magia Luminii confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Magia Luminii pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Magia Luminii si/sau al angajatului/prepusului Magia Luminii care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun  este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Magia Luminii, in cazul platii online;
6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea Bunurilor din Comanda in cadrul termenului legal de 14 zile calendaristice de la receptionarea coletului  prevazut de ONG 34/2014 , trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere a Bunurilot din Comanda. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
6.5.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
6.5.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
6.5.3. pentru Comenzile achitate cu ramburs numerar-> prin virament bancar/numerar-curierat/posta romana;

6.6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).Bunurile trebuie returnate catre vanzator in termen de 14 zile de la data denuntarii contractului.

6.7. In cazul in care un Bun comandat si achitat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Comenzii.

6.8. Clientul/Cumparatorul este responsabil de diminuarea valorii bunurilor care rezulta din manipularea acestora sau din uzura.

7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
7.1.2. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
7.1.3. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
7.1.4. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
7.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
7.1.6. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
7.1.7. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
7.1.8. contractele în cazul cărora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează si alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

Formular returnare produse achizitionate online 

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Magia Luminii nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a Magia Luminii, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Magia Luminii: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Magia Luminii poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

9. PUBLICITATE

9.1. Newsletterele Magia Luminii sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Magia Luminii.Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Magia Luminii in acest sens.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau apeland numarul de telefon +40 264 450 884 sau la adresa de e-mail sesizari@magialuminii.ro

9.4. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9.5. Site-ul include link-uri cu caracter informativ sau publicitar catre alte pagini web sau surse web, Neon Lighting si Magia Luminii nefiind responsabile pentru continutul acestora

10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.Magia Luminii.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Magia Luminii, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii Magia Luminii, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Magia Luminii, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Magia Luminii in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: sesizari@magialuminii.ro.

10.8. In cazul in care Clientul/Cumparatorul opteaza pentru a ridica Bunurile comandate de la sediile NEON LIGHTING-Magia Luminii,se va emite Bon Fiscal conform legilor si vigoare.

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in showroom-urile Magia Luminii, conform optiunii Clientului.

Shworoom-uri Magia Luminii:
Cluj – SEDIU CENTRAL
MAGAZIN & DEPOZIT | PRODUCTIE
CLUJ-NAPOCA, STR. PARIS NR. 78A, COD 400137, JUD. CLUJ
TEL: +40 264 450 884 | FAX: +40 264 450 887
www.neonlighting.ro
email: Vanzari@neonlighting.ro

Baia Mare
Baia Mare, Bd. Unirii, nr. 23, cod 430232, Jud. Maramureş
Tel./fax +40-262.221.611, tel. mobil 0745.307.252
E-mail: vanzari_bm@neonlighting.ro

Satu Mare
Satu Mare, Str. Drumul Careiului, nr 116, Jud. Satu Mare
Tel./fax +40-261.711.270, tel. mobil 0749.064.524
E-mail: vanzari_sm@neonlighting.ro

Oradea
Oradea, P-ța Ignatie Darabanț, nr. 1, cod 410235, Jud. Bihor
Tel./fax +40-259.414.833, tel. mobil 0751.064.531
E-mail: vanzari_bh@neonlighting.ro

Sibiu
Sos. Alba-Iulia
Nr. 112A, tel: 0751.011.542
vanzari_sb@neonlighting.ro

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

11.4. Bunurile vor fi livrate numai în măsura în care sunt disponibile, existând astfel riscul ca Magia Luminii să nu poată livra Comanda.

11.5. Magia Luminii își rezervă dreptul de a retrage orice Produs de la vânzare, în orice moment. În asemenea situații, singura responsabilitate Magia Luminii față de dumneavoastră este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele Produse pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare;

11.6. Magia Luminii depune toate eforturile pentru a livra Produsele în conformitate cu data de livrare asumată, menționată în e-mailul cu detalii despre livrare.

12. GARANTII

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre Magia Luminii, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

12.2. Toate Bunurile comercializate de catre Magia Luminii trebuie montate de personal autorizat si trebuie folosite conform instructiunilor producatorului. Defectele Bunurilor aparute in urma montajului de catre personal neautorizat sau datorita utilizarii in alte conditii decat cele specificate de catre producator, pot duce la pierderea garantiei.

12.3. In cazul Bunurilor vandute si livrate de Magia Luminii, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre S.C. NEON LIGHTING S.R.L., sau un partener de service Magia Luminii.

12.4. In cazul Bunurilor vandute si livrate de Magia Luminii prin partenerii sai, Cumparatorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Bunurilor achizitionate prin intermediul Magia Luminii de la parteneri este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie aferent Bunului sau de catre Vanzator.

12.5. Pentru Bunurile din Comanda care beneficiaza de garantie in baza certificatelor de garantie emise de catre S.C. NEON LIGHTING S.R.L., sau un partener de service Magia Luminii, Magia Luminii va transmite Cumparatorului aceste certificate de garantie exclusiv in format electronic, prin adaugarea certificatului de garantie aferent Bunului in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

12.6. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau de pe www.magialuminii.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie emise de Magia Luminii, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: sesizari@Magia Luminii.ro.

12.7. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, Bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa sesizari@magialuminii.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

12.8. In cazul Bunurilor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre Magia Luminii, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi Bun nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui Bun resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

14. RASPUNDERE

14.1.Magia Luminii nu garanteaza functionarea neintrerupta a site-ului si serverelor hosting. Nu raspunde pentru informatiile care provin de la utilizatori.

14.2.Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14.3.Utilizatorul declara in mod expres ca intelege ca utilizarea serviciilor site-ului se face pe propria raspundere.

14.4.In utilizarea site-ului si a serviciilor sale, utilizatorul se angajeaza:

  • sa respecte legile in vigoare;
  • sa nu desfasoare activitati de tip cracking, hacking sau alte activitati similare, care pun in pericol buna functionare a site-ului, a server-ului, securitatea informatiilor etc.;
  • sa nu modifice, copieze, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduce sau creeze produse derivate sau sa foloseasca in scop comercial orice fel de informatii sau servicii obtinute prin intermediul site-ului;
  • sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita in alt mod orice continut pentru care nu au dreptul legal de transmitere sau difuzare (cum sunt informatiile confidentiale, cele care fac obiectul dreptului de proprietate intelectuala, cele care sunt detinute ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
  • sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita in alt mod orice tip de publicitate, materiale promotionale, „junk mail”, scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alta forma de solicitari;
  • sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita in alt mod orice material care contine virusi sau orice alt tip de cod, fisiere, sau programe care sunt create sa distruga, intrerupa sau sa limiteze functionarea oricarui alt software, componente hardware sau echipament de telecomunicatii; (este sinonim cu hacking – va recomandam sa consultati un specialist in IT)
  • sa nu intervina si sa nu intrerupa serviciile, serverele sau retelele conectate la site; sa nu incalce orice cerinte, proceduri, politici sau regulamente ale retelelor conectate la site; (este sinonim cu hacking – va recomandam sa consultati un specialist in IT)

 

14.5.Administratorii site-ului au dreptul de a indeparta si de a modifica orice material care nu respecta regulile bunei cuviinte. Utilizatorul este de acord sa nu publice mesaje cu continut abuziv, obscen, vulgar, calomnios, rasial, sexual sau orice alt material ce poate incalca legile aflate in vigoare.

14.6.Administratorii site-ului vor desfiinta contul utilizatorilor care vor incalca aceste prevederi din regulamentul de utilizare a site-ului.

14.7.Magia Luminii isi rezerva dreptul de a inchide orice cont folosit abuziv, inclusiv de a bloca accesul de pe un anumit IP, fie el privat sau comercial (firme), fara notificare prealabila, in cazul nerespectarii art.14

14.8. Magia Luminii nu isi asuma raspunderea pentru diferentele de perceptie, deoarece achiziţionarea produselor pe internet oferă o experienţă diferită de cea din magazin. În special, trebuie să ştiți că:
– culorile Produselor/Bunurilor, astfel cum sunt prezentate pe pagina web, pot fi diferite în realitate, pentru că depind de mai mulţi factori, inclusiv, dar fără a se limita la, setările monitorului dumneavoastră;
– dimensiunile şi forma Produselor/Bunurilor pot fi diferite în realitate faţă de modul în care apar pe pagina web, însă Magia Luminii depune eforturi pentru a furniza informații cat de complete posibil privind dimensiunile Produselor/Bunurilor în descrierile prezentate pentru fiecare Produs în parte. De aceea, vă rugăm să aveți în vedere că este responsabilitatea dumneavoastră să verificați ca mărimea reală a fiecărui Produs să corespundă scopului pentru care ați achiziționat respectivul Produs;
– fotografiile şi imaginile de pe pagina web au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exactă a Produsului/Bunului şi a detaliilor incluse, trebuie să citiți cu atenție descrierea corespunzătoare a Produsului/Bunului;

15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.1. Magia Luminiieste inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 0024423.

15.2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Magia Luminii are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

15.3. Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea Bunurilor si Serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

15.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Magia Luminii, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 0024423 si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Magia Luminii, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Magia Luminii, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumparatorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre Magia Luminii atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

15.5. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

15.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: CLUJ-NAPOCA, STR. PARIS NR. 78A, COD 400137, JUD. CLUJ, in atentia S.C. NEON LIGHTING SRL, va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate.

15.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Neon Lighting SRL Cluj Napoca str. Paris nr. 78A jud. Cluj in atentia S.C. Neon Lighting SRL , department Vanzari Online va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor:
15.7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
15.7.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
15.7.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

15.8. De asemenea, Magia Luminii poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.

15.9. Prin completarea in formularul de comanda pe Site a datelor personale, inclusiv CNP, in scopul activitatii de creditare, Cumparatorul isi exprima expres consimtamantul ca persoanele juridice cu care Magia Luminii a incheiat parteneriate in vederea oferirii produselor prin credit sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul efectuarii analizei de credit si sa le transmita in vederea consultarii informatiilor inregistrate pe numele Cumparatorului in baza de date a Biroului de Credit.

15.10. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

16. FORTA MAJORA

16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Magia Luminii si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Cluj Napoca. Ordonanţă de urgenţă 34/2014 reglementează drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, pentru asigurarea unui nivel înalt de protecţie a consumatorilor şi o bună funcţionare a pieţei. Informatii OUG 34/2014  https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf 

18. INFORMATII PRIVIND DEEE

18.1. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 185/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

18.1.1. cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;

18.1.2. colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE, direct de catre Magia Luminii (conform pct. 18.1.3 si 18.1.4) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;

18.1.3. clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, Magia Luminii aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat; clientii Magia Luminii pot preda DEEE echivalent la toate Showroom-urile Magia Luminii;

18.1.4 Magia Luminii asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara EEE de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici in cadrul urmatoarelor Showroom-uri Magia Luminii situate la adresa:
SEDIU CENTRAL
MAGAZIN & DEPOZIT | PRODUCTIE
CLUJ-NAPOCA, STR. PARIS NR. 78A, COD 400137, JUD. CLUJ
TEL: +40 264 450 884 | FAX: +40 264 450 887
www.neonlighting.ro
email: Vanzari@neonlighting.ro

18.2. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce.

18.3. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.