Toata lumea stie deja despre becurile LED,sunt parte din viata noastra de ani buni. Folosirea becurilor cu LED a inceput sa devin deja o rutina, dar haideti sa vedem de ce becurile cu LED tind sa inlocuiasca incet incet  becurile clasice. Sa vedem asadar 10 beneficii ale folosirii becurilor cu LED.

Becurile LED, 10 beneficii ale folosirii

1.Durata de viata mai lunga

Da este dovedit deja ca becurile cu LED au o durata de viata mai lunga decat becurile clasice. Aceste becuri pot ajunge si la 100.000 ore de functionare adica 11 ani de functionare neintrerupta sau in jur de 20 de ani de functionare 8 ore pe zi. Diferenta dintre becurile cu LED si cele clasice este ca intensitate luminii scade in timp, dar nu se ard instant ca cele clasice.

2.Eficienta energetica

In acest moment becurile cu LED sunt cunoscute ca fiind cea mai eficienta sursa de iluminat. Acestea au o eficienta energetica in jur de 80-90% in functie de model si producator. Asta inseamna ca 80% din energia consumata se transforma in lumina si doar 20% se transforma in alte forme de energie cum ar fi caldura.

La un calcul simplu pentru o factura de 100 lei la curentul consumar de becurile clasice, folosind becurile cu led veti plati 20 lei. Functionare pe termen lung este un multiplicator al acesto economii.Si la acest avantaj adaugati faptul ca becurile cu LED au o durata de viata mult mai lunga decat cele clasice.

3.Rezistenta

Datorita tehnologiei prin care sunt facute becurile cu LED rezista mult mai bine la socurile externe si la conditii dure de umezeala,temperatura sau presiune. Becurile cu LED sunt astfel sursa ideala de iluminat pentru corpurile de iluminat exterior.

4.Emisii UV Zero

Iluminarea cu becuri cu LED produce  foarte putina radiatie infrarosie si aproape zero emisii UV. Datorita acestui avantaj becurile cu LED sunt de preferat ca sursa de iluminat in locuri in care se afla obiecte sensibile la emisiile UV sau la infrarosii cum sunt muzeele, galeriile de arta sau laboratoarele.

5.Design adaptabil

Datorita tehnologiei de fabricatie becurile cu LED pot fi construite in diferite forme si marimi adaptandu-se astfel oricaror nevoi de iluminat de la ce foarte slab la cel foarte puternic prin adaptarea intensitatii luminii.

6.Ecologice

Becurile LED sunt ecologice,deoarece sunt construite din materiale ce se pot recicla dar mai important nu contin niciun fel de gaz toxic. Mai mult decat atat emisiile de carbon in timpul functionarii sunt de aproape 3 ori mai mici decat cele ale becurilor clasice.

7.Functioneaza la temperaturi extreme

Becurile cu LED pot functiona la temperaturi extreme. Pentru sursele clasice de iluminat temperaturile foarte mari sau foarte  mici pot fi o problema in a functiona dar pentru becurile cu LED nu e absolut nicio problema,ele functionand  la capacitatea maxima fara a afecta intensitatea luminii.

8.Rezistenta la cicluri multe de inchis/deschis

La becurile clasice cilcurile inchis/deschis micsoreaza considerabil durata de viata dar le pot ppune si in pericol de a fi arse. In cazul becurilor LED, acestea nu sunt afectate de aceste cicluri rapide inchis/deschis.

9.Lumina instant

Majoritatea surselor de iluminat clasice nu ofera intensitatea maxima inca de la primul moment in care este conecta la curent.Acesta reprezinta un avantaj pentru zonele comerciale sau industriale mari unde exista o intarziere in iluminarea corect atunci cand aceasta se face cu becuri clasice.

10 Cotrolabil

Becurile LED se preteaza foarte bine pentru intrerupatoarele ce variaza intensitatea luminii printr-un potentiometru. Acest avantaj este foarte practic mai ales in iluminatul caselor pentru ajuta de asemenea la economia de energie electrica.

Acestea sunt avantajele folosirii becurilor LED. Speram ca v-am convins sa le folositi si va invitam sa le achizitionati din magazinele Magia Luminii sau pe website-ul nostru aici. Avem intotdeauna becuri LED de calitate de la producatori cu traditie in domeniu.